glabridin az első fogyasztó flavonoid!



Főoldal
Bővebben a Glabridinről.hatásáról
Videók
Glabridin a médiában!
ÉDESGYÖKÉR, GLABRIDIN
Gombos Edina Blogja
Online Rádió
Vásárlói tájékoztató
Webáruház







A legkárosabb, zsigeri zsírokat égeti el

Az édesgyökér flavonoidjai meggátolják a hasi zsírréteg felhalmozódását és a testsúly gyarapodást a magas zsírtartalmú étrenddel tartott, túlsúlyos C57BL/6J egerek esetében

Aoki F, Honda S, Kishida H, Kitano M, Arai N, Tanaka H, Yokota S, Nakagawa K, Asakura T, Nakai Y, Mae T.

Functional Food Ingredients Division, Kaneka Corporation, Japan.

Kivonat

Magas zsírtartalmú, túlsúlyos C57BL/6J egerek esetében édesgyökér flavonoid oldatot alkalmaztunk, hogy vizsgálat alá vegyük annak hatásait. A hidrofób flavonoidokat tartalmazó oldatot az édesgyökérbõl vonták ki etanol segítségével. Az édesgyökér flavonoid oldat közepes láncolatú triglicerid keverék, mely tartalmazza a glabridint mely az édesgyökér legfõbb flavonoidja, 1,2%-os koncentrátum(w/w). A túlsúlyos egereket magas zsírtartalmú étrenddel táplálták, melyben a következõ arányban szerepelt az édesgyökér flavonoid oldat: 0 (kontroll), 0,5%, 1,0% vagy 2,0% 8 héten keresztül. A kontrol csoporttal összehasonlítva, az 1-2% édesgyökér flavonoid oldatot tartalmazó csoport esetében jelentõsen csökkent a hasi zsírszövet felhalmozódás és a testsúly. Egy szövettani vizsgálat kimutatta, hogy a zsírsejtek kisebbek lettek és a májsejtek zsíros, degeneratív állapota javult a 2% édesgyökér flavonoid oldatos csoportban. A máj DNS analízise kimutatta a béta oxidáció génjeinek javulását továbbá a zsírsav szintézis csökkenését a 2%-os édesgyökér flavonoid oldatos csoportban. Ezen eredmények azt mutatják, hogy az édesgyökér flavonoid oldat megóvott és jótékonyan hatott az étrend által indukált túlsúlyra azáltal, hogy kijavította a lipid anyagcserével kapcsolatos génexpressziót a májban.

Biosci Biotechnol Biochem. 2007 Jan;71(1):206-14. Epub 2007 Jan 7.

*

 

 

A májban a zsírok szintézisét csökkenti

  • * A glabridin a zsírok lebontásáért felelõs gének mûködését segíti a májban.
  • * Ennek következtében a zsigeri zsírok mennyisége csökken.
  • * A zsigeri zsír az ereken keresztül jut a májba, fõként ezt a szervet veszélyezteti.
  • * A nagy mennyiségû zsigeri zsír és az azzal kapcsolatos zsírsavak a máj zsírosodását és hepatikus hyperlipidemiát és ennek következtében inzulinrezisztenciát okoz.
  • * A zsigeri zsírok fogyása magával vonja a bõralatti zsírok csökkenését is.
  • *
  •  

 

 

Az LDL "rossz koleszterin" oxidációját és a szervezet oxidatív stressz szintjét csökkenti

  • * Legújabb kutatások szerint a kifejezetten sovány ember teste is rengeteg zsírt tartalmazhat.
  • * Szabad szemmel nem látható, hiszen belül, a szervek között helyezkedik el.
  • * A soványabbak is ugyanolyan betegségeknek vannak kitéve, mint a túlsúlyos embertársaik!
  • * Ezt a belső szervek között lerakódó zsírt nevezzük zsigeri zsírnak.
  • * A zsigeri zsír általában az összes testi zsír 10-20%-át teszi ki.
  • * A zsigeri zsírban aktiválódik a lipoprotein lipase enzim ami a zsírokat bontja.
  • * A bontásból származó zsír az ereken keresztül a májba jut, előidézve annak elzsírosodását, növelve az elhízottságot.
  • * Zsigeri zsírok azért károsak, mivel gyulladáskeltő anyagokat termelnek.
  • * Ezeknek a gyulladáskeltő anyagoknak következtében gyakoribb a psoriasis, ízületi gyulladás, bélgyulladás, atherosclerózis, cukorbetegség.
  • * További következményként felgyűlik a víz, nő a magas vérnyomás, a szív és érbetegségek kockázata, melyek veszélyeztetik életünket.
  • * A zsigeri elhízás esélye a férfiaknál a 30-as éveikben, a nőknél a menopauzát követően nő meg.
  • * A zsigeri zsír égése percre lebontva gyorsabb, mint a bőr alatti zsíré, így edzéssel és megfelelő étkezéssel könnyen leadható. Eközben az egész test zsírmennyiségét csökkenti.
  • *
  •  

Hatóanyagai a szabadgyökök ellen védik a szervezetet

Flavonoidok

Szervezetünkben a táplálék felhasználása során szabadgyökök keletkeznek. A szabadgyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák. Sejtrongáló tevékenységük miatt tulajdonképpen sejtméregnek is nevezhetjük őket.

A szervezet sokáig képes kivédeni a rongáló hatásukat és megakadályozni a káros folyamatok beindulását, de ahol ez nem sikerül, ott működési zavarok léphetnek fel. A létfontosságú molekulaszerkezetek megváltozása zavart okoz a test biokémiai folyamataiban, ráadásul egész életünk folyamán ki vagyunk téve a szabadgyökök károsításainak, mely az öregedés és betegségek forrása is. A szabadgyökök okozta betegségek sokfélék lehetnek, a legismertebbek az általuk kiváltott szív-érrendszeri és daganatos megbetegedések.

A növényi antioxidánsok képesek semlegesíteni az agresszív szabadgyököket, védik a sejteket a káros anyagok okozta oxidációs sejtkárosodástól, a karcinogének okozta hatásoktól, erősítik az immunrendszert és csökkentik a szívműködési zavarok veszélyét.

Az antioxidánsok közül kiemelkedő jelentőséggel bírnak a flavonoidok, amelyek főként a gyümölcsök héjában, magjában, kocsányában találhatóak.

A flavonoidok olyan növényi vegyületek, melyek immunanyagként, tartalék tápanyagként szerepelnek a növények életfolyamataiban, de ezek adják a virágok, gyümölcsök színét is.

A flavonoid vegyületek vizsgálatát az érrendszerre gyakorolt hatásuk szempontjából kezdték el a kutatók, de hamar rájöttek, hogy legalább ilyen hatással vannak a daganatok kialakulásának megelőzésében és a meglévő daganat terjedésének féken tartásában.

Az európai fogyasztói társadalmakra egyértelműen jellemző, hogy nagyon alacsony a flavonoid bevitelük, szemben a keleti népekkel, ahol sok esetben mind a daganat mind az érrendszeri megbetegedések kialakulása elenyésző. Nálunk ezek a megbetegedések jelentik a legfőbb halálozási okot.

A flavonoidok kedvező hatásai:

A legtöbb flavonoid erősíti az antioxidáns vitaminok hatását, azokkal kölcsönhatásban fejti ki szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait.

A flavonoidok további jellemzői:

  • * szabadgyök befogó hatás
  • * asztmaellenes, antiallergén hatás,
  • * antibakteriális hatás
  • * immunerősítés, gyulladáscsökkentés
  • * májvédő hatás
  • * érrendszerre, véredényrendszer működésére gyakorolt jótékony hatás.
  • *

 

MEGRENDELEM:

*

 







www.glabridin.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!